Kamionom 133 km/h u čarapama

Vozača kamiona čiji su podaci tahografa pokazali da je njegovo vozilo dostiglo najveću brzinu od 133 km/h pronašli su policajci iz nemačkog grada Donauwörth-a kako vozi u čarapama.

Vozač je zaustavljen prošle nedelje tokom rutinske provere na B16 kod Lechbrücke-a. Policajci su odmah primetili da je kamiondžija vozio u čarapama, što je prekršaj u Nemačkoj.

Osim toga, utvrđeno je da je 56-godišnji vozač kamiona ubrzao vozilo na 90 km/h neposredno pre zaustavljanja-što je značajno premašilo ograničenje brzine od 60 km/h za njegov kamion. Prilikom provere tahografa kamiona, policija je takođe otkrila nekoliko prekršaja tokom vožnje i odmora.

Međutim, ono što je policajce zaista iznenadilo su tahografski zapisi od prethodnog dana. Podaci su pokazali da je vozač kamiona vozio iz Würzburg-a u pravcu Leipzig-a na A9. Kamion je bio natovaren škriljcima i imao je ukupnu težinu od 41,9 tona. Ubrzo nakon 9 sati vožnje, kada je kamion prešao u regiju Thuringia, snimak tahografa pokazao je da je vozač postigao najveću brzinu od 133 km/h u zoni sa ograničenjem od 80 km/h.

S obzirom na veliku brzinu, može se očekivati da je kamion modifikovan. Međutim, policajci su isključili bilo kakve tehničke nedostatke ili manipulacije. Po njihovom mišljenju, velike brzine su ostvarive na nizbrdici na putu A9 u blizini regionalne granice sa Bavarskom.

Kada su u pitanju posledice sa kojima će se vozač suočiti zbog kršenja brzine i vremena odmora, kao i vožnje u čarapama, policija navodi da se „zbog toga ne može dati valjana izjava“ zbog „izuzetne i individualne“ prirode slučaja.

Pomenuti vozač kamiona nikako nije jedini kamiondžija koji je poslednjih dana jurio na A9. U ponedeljak su 4 vozača kažnjena zbog prebrze vožnje na nizbrdici autoputa, uključujući i jednog koji je jurio brzinom od čak 94 km/h.

izvor&foto: trans.info

Pročitajte i...