Južna Amerika: problemi na granicama usled neusklađenosti ograničenja zbog Kovida-19

Kao odgovor na novi porast zaraženih Kovidom-19 u Latinskoj Americi, vlade su primenile niz neusklađenih mera sa katastrofalnim uticajem na industriju autoprevoza, ugrožavajući pritom lance snabdevanja. Ne pišemo tako često o dešavanjima na Južno Američkom kontinentu, ali vredi pažnje istaći poslednja dešavanja, uzrokovanim neušaglašavanjem mera usled Kovida-19.

Prema pisanju krovne organizacije za međunarodni drumski transport, Argentina i Čile su najavili zahtev za strane vozače kamiona da moraju posedovati negativan PCR test u poslednja 72 sata prilikom ulaska u zemlju. Sa druge strane, operateri ispostavljaju račun, koji iznosi oko 100 USD po testu. Visoka cena testova i potreba za nekoliko testova tokom jednog putovanja mogu mnoge operatere dovesti do nepremostivih troškova.

Ovo nije prvi put da nekoordinirane mere protiv Kovida-19 dovode do ozbiljnih problema za prevoznike u regionu. U aprilu i maju prošle godine, Kostarika je zatvorila svoje granice prema Nikaragvi i Panami, zaustavivši oko 1.200 kamiona i komercijalnih vozača iz nekoliko zemalja, uzrokujući zaustavljanje lanaca snabdevanja. Bilo da se radi o granicama ili zahtevima za testiranje, vlade treba da preduzmu koordiniranu akciju da bi se roba održala u isto vreme, a vozači i zajednice kojima služe bili sigurni. Granice moraju biti otvorene za komercijalna vozila kako bi se izbegla nestašica osnovnih proizvoda. Troškove testiranja vozača treba da snosi vlada ili uvoznici ili vlasnici tereta, umesto da dodaju dodatne troškove industriji koja je ionako pogođena pandemijom.

Savet UN-a je da Vlade Latinske Amerike takođe treba da slede savete generalnog sekretara UN-a Antonia Guteresa i da primene postojeće alate za olakšavanje trgovine, poput TIR sistema i digitalnog eTIR-a, kako bi osigurale nesmetan protok robe preko svojih granica.

„Treba koristiti inovativne alate kao što su UN eTIR / eCMR sistemi i drugi alati koji omogućavaju razmenu elektronskih informacija bez fizičkog kontakta i olakšavaju protok robe preko granica“, rekao je Antonio Guterres.

„Na nesreću, vidimo još jedan primer kako nekoordinirane vladine mere mogu poremetiti lance snabdevanja. IRU nastavlja da poziva na veću koordinaciju i širu primenu TIR sistema kako bi se drumskom prevozu omogućilo da se roba održi i pokreće ekonomski oporavak od pandemije “, rekao je Umberto de Pretto, generalni sekretar IRU.

*izvor: iru.org; foto: pixabay.com

Pročitajte i...