Iveco će lansirati novi sistem „asistent vozača“ pomoću Amazonovog Alexa

Italijanski proizvođač kamiona i kombija Iveco, saopštio je da će predstaviti „novog zvučnog pratioca“ vozača kamiona, baziranog na Amazon-ovoj tehnologiji web usluga i Amazon Alexa.
Iz Iveca navode da će sistem omogućiti vozačima da „glasovno upravljaju“ svojim kamionom planiranjem rute, kao i da provere održavanje i „zdravstveno stanje“ vozila, a takođe i da zatraže savete za vožnju. Pored toga, govorni asistent može da upravlja komandama u kabini, što će omogućiti vozačima da ostanu usredsređeni na put.
Novu tehnologiju je dizajnirao Iveco-ov digitalni tim zajedno sa podrškom AWS Professional Services i koristi AWS mašinsko učenje, glas, bezbednost i tehnologije bez servera.


Fabrizio Conicella, glavni direktor kompanije IVECO, kaže da novi sistem „iz temelja menja“ način na koji vozači mogu da se povežu sa vozilima:
Koristeći širinu portfelja AWS-a, IVECO je uspeo da inovira i isporuči u rekordnom roku novu uslugu koja suštinski menja način na koji vozači mogu da se povežu sa našim vozilima i zajednicom naših vozača. Nova glasovna usluga kompanije IVECO podupire buduću digitalnu strategiju kompanije, jer se trudi da ponudi potpuno nov način da vozači izvršavaju svoje zadatke na interaktivan način, istovremeno podižući nivo sigurnosti i udobnosti. “

izvor: trans.info
foto: wikimedia.org by Gregory Varnum