DVSA laserskim pištoljem kontrolišu temperaturu kočnica na kamionu

Britanska Agencija za standarde vozača i vozila u drumskom saobraćaju, DVSA, uručila je obaveštenje o zabrani vozaču kamiona, koji je, zbog utvrđene niske temperature kočnica, smatran neispravnim.

Pišući o ovom slučaju na Tviteru, tim za kontrolu DVSA objasnio je, na koji način su inspektori koristili laserski pištolj za merenje toplote, da bi odredili temperaturu kočnica na kamionu.

Prva kočnica je merila 217 stepeni, sa još četiri približno iste temperature. Međutim, 1 od 6 kočnica je izmerena na 32 stepena. Prema mišljenju DVSA, kočnica je stoga bila neispravna i izdato je obaveštenje o zabrani.

Odgovarajući na ovaj tvit, jedan vozač je komentarisao: „Nadam se da vozač neće biti krivično gonjen zbog ovoga, ako se to uradi onda postaje smešno, nije ni čudo da postoji nedostatak vozača.”

U reakciji na ovaj komentar, DVSA je odgovorio:

„Neće za svaki kvar koji pronađemo biti kriv vozač. Mi smo tu da osiguramo da vozila budu bezbedna i da ne nanose štetu javnosti. I dalje ćemo zabranjivati vozila kako bismo bili sigurni da će biti popravljena, ali to ne znači da će vozač svaki put biti krivično gonjen ili će mu biti izdat FPN (uslovna ponuda za prihvatanje krivice)“.

*izvor: trans.info

Pročitajte i...