DHL Freight pokreće uslugu GoGreen Plus za dekarbonizaciju drumskog transporta

DHL Freight, jedan od vodećih evropskih provajdera drumskog transporta, uvodi uslugu GoGreen Plus za smanjenje emisije CO2 iz drumskog teretnog transporta.

Ovo je omogućeno takozvanim ubacivanjem ugljenika, pri čemu se emisije CO2 i drugih gasova staklene bašte smanjuju ulaganjem u zelene tehnologije i goriva. Za razliku od kompenzacije, u kojoj se emisije CO2 kompenzuju projektima zaštite klime, umetanje se odnosi na dekarbonizaciju drumskog saobraćaja kroz ulaganja u tehnologije sa niskim ili nultim emisijama i goriva kao što su električna vozila, biogas (bio-LNG ili bio-CNG) ili hidrogenizovano biljno ulje (HVO).

„Ovo je važna prekretnica za ciljeve održivosti naše kompanije. Sa uvođenjem GoGreen Plus-a u DHL Freight-u, Deutsche Post DHL Group sada može da ponudi svojim klijentima klimatski neutralne usluge dostave za sve vidove transporta. Na ovaj način doprinosimo ciljevima dogovorenim Pariskim klimatskim sporazumom da se ograniči globalno zagrevanje. Ponosan sam što smo ključni pokretač održive transformacije naše industrije. Sada nudimo uslugu GoGreen Plus za sve osnovne proizvode naše kompanije – od Eurapid-a preko Euroconnect-a do Euroline-a. Naši postojeći projekti zelenog drumskog transporta su veoma popularni među našim klijentima i radujemo se što ćemo proširiti našu GoGreen Plus uslugu na čitav naš portfolio proizvoda“, rekao je Uve Brinks, izvršni direktor DHL Freight-a.

Tehnološka mapa DHL Freight-a definiše strategije prihvatljive za klimu, kao što je poboljšanje efikasnosti CO2 ulaganjem u tehnologije mostova i dugoročnija rešenja kao što su kamioni na vodonik za ekološki drumski transport. Poslednjih godina DHL Freight se već istakao kao pionir zelenih projekata u drumskom transportu. Na primer, kompanija nudi proizvod za umetanje Skicka Gront u Švedskoj od 2018. Prevođenjem flote na biogoriva (bio-LNG/-CNG, HVO) i električne kamione, ovaj proizvod je doprineo značajnom smanjenju emisije CO2.

Deutsche Post DHL Grupa je sebi postavila cilj da smanji sve emisije vezane za logistiku na neto nulu do 2050. Usluga GoGreen Plus je dizajnirana da pomogne u postizanju ovog cilja. Zasnovan je na principu pomeranja: što više kupaca rezerviše uslugu, više se koristi alternativno gorivo ili čista tehnologija – tako da transportni lanci postepeno postaju zeleniji. Klijenti DHL Freight-a su deo transformacije ka najodrživijem mogućem transportnom sistemu. Sa detaljnim CO2 izveštajima za klijente, DHL Freight obezbeđuje transparentnost o CO2 otisku pošiljki i količini izbegnutih emisija, a postignuta smanjenja emisija pomažu klijentima DHL Freight-a da postignu svoje individualne ciljeve održivosti.

U skladu sa svojom strategijom održivosti i ciljem klimatski neutralne logistike do 2050. godine, Deutsche Post DHL Group ima za cilj da svojim klijentima ponudi ekološki prihvatljive alternative za sve proizvode i usluge svojih divizija. Iz tog razloga, druge divizije u Grupi, kao što su DHL Global Forwarding i Post + Paket Deutschland, takođe su uvele uslugu GoGreen Plus za svoje klijente. GoGreen Plus podržava podcilj pokrivanja najmanje 30 procenata potražnje za gorivom održivim gorivima do 2030. godine. Kako bi smanjila svoje emisije u skladu sa Pariskim klimatskim sporazumom, Grupa će potrošiti sedam milijardi evra na održiva goriva i čiste tehnologije do 2030. godine.

izvor&foto: theloadstar.com

Pročitajte i...