DB Schenker i Volta Trucks uspešno završili prvu fazu testiranja

DB Schenker, jedan od vodećih svetskih provajdera logističkih usluga i lider u evropskom drumskom transportu, i Volta Trucks, vodeći proizvođač i pružalac usluga potpuno električnih komercijalnih vozila, zajedno su završili prvu fazu testiranja na putu potpuno-električnog kamion Volta Zero u Evropi u stvarnom distributivnom okruženju u Parizu.

U 2021. godini, obe kompanije su najavile svoje opsežno partnerstvo i pretprodaju skoro 1.500 potpuno električnih vozila Volta Zero – najveća porudžbina za srednje teške elektrificirane kamione u Evropi do sada. Potpuno električna Volta Zero od 16 tona će se koristiti na evropskim terminalima DB Schenker-a za transport robe od distributivnih čvorišta do gradskih centara i urbanih područja. Ovde će inovativni dizajn vozila, bezbednosno orijentisana kabina za zaštitu ranjivih učesnika u saobraćaju i pogon bez emisije izduvnih gasova ponuditi najveće prednosti.

Volta Trucks i DB Schenker će zajedno istražiti potencijalnu upotrebu tehnologije za proširenje poslovanja. Predstavljanje će početi na deset lokacija u pet zemalja.

„Od početka partnerstva između DB Schenker-a i Volta Trucks-a, bili smo u bliskom kontaktu i nastavljamo da zajedno napredujemo sa razvojem vozila,” kaže Cirille Bonjean, izvršni potpredsednik kopnenog transporta u DB Schenker-u u Evropi. „Sjajno je sada videti rezultate na ulicama Pariza. Sve je počelo sa idejom: sada je to realnost i radujemo se dodavanju prvih pilot vozila u flotu u Evropi početkom 2023.“

Essa Al-Saleh, glavni izvršni direktor Volta Trucks, nastavio je: „Kada smo najavili najveću evropsku narudžbu potpuno električnih kamiona sa DB Schenkerom, takođe smo ušli u partnerstvo da radimo zajedno na dekarbonizaciji urbane logistike. Prva upotreba potpuno električne Volta Zero u okruženju za testiranje u stvarnom svetu je značajan dokaz dubine saradnje. Videti Volta Zero vozila koja rade na ulicama u Parizu je uzbudljivo i odlična je preteča za nas koji isporučujemo značajne količine kamiona kupaca u velikom obimu u bliskoj budućnosti.”

izvor&foto: freightcomms.net

Pročitajte i...