DB Schenker i IRU u fokusu ka globalnoj dekarbonizaciji logistike

Globalni multimodalni logistički operater DB Schenker pridružio se IRU, svetskoj organizaciji za drumski transport, kao njen najnoviji korporativni član.

Kompanija ima za cilj da bliže sarađuje sa širim sektorom drumskog saobraćaja na nizu pitanja i mogućnosti, uključujući dekarbonizaciju, digitalizaciju, imidž i sposobnost industrije da privuče i zadrži radnike.

Pridruživanje IRU je važno za nas da bismo se bolje uključili u sektor drumskog saobraćaja, a i šire. Rad sa IRU-om i njegovim članovima posebno će nam pomoći da nastavimo sa dekarbonizacijom naših operacija, sa našim podizvođačima i partnerima, razmenom znanja i iskustava sa širom industrijom“, Jochen Theves, Generalni direktor DB Schenker.

Jochen Theves je govorio na nedavnom predstavljanju IRU-ovog Green Compact-a kako bi globalni komercijalni drumski transport bio neutralan do 2050. godine.

Sa druge strane, generalni sekretar IRU, Umberto de Pretto je istakao: „Veoma smo uzbuđeni što možemo da poželimo dobrodošlicu DB Schenkeru u IRU porodicu. Radujem se saradnji sa njima u mnogim oblastima, posebno na uvođenju našeg plana Zelenog dogovora o neutralnosti ugljenika za globalni komercijalni drumski transport.

DB Schenker se pridružuje grupi od 15 drugih multinacionalnih kompanija koje su prošle godine postale članice IRU-a, iz Kine, Evrope i SAD.

Sa više od 74.500 zaposlenih, na preko 2.100 lokacija u više od 130 zemalja, DB Schenker je jedan od vodećih svetskih logističkih provajdera. Kompanija upravlja uslugama kopnenog, vazdušnog i okeanskog transporta, a takođe nudi sveobuhvatna rešenja za logistiku i upravljanje globalnim lancem snabdevanja iz jednog izvora. DB Schenker 2022. slavi 150. godišnjicu kompanije.

*izvor: iru.org; foto: unsplash.com

Pročitajte i...