DAF lansira besplatnu platformu za praćenje i izveštavanje u realnom vremenu za upravljanje voznim parkom

Svi novi kamioni DAF XB, XD, XF, XG i XG+ biće standardno opremljeni PACCAR Connect-om.

Postojeći korisnici DAF Connect-a, prethodne platforme kompanije, takođe će dobiti besplatno ažuriranje softvera za novi sistem.

PACCAR Connect nudi pristup u realnom vremenu nizu podataka, uključujući performanse pojedinačnih vozila, informacije o celoj floti, logističke procese i performanse vozača. Ovi podaci se mogu videti sa bilo kog uređaja povezanog na internet, uključujući računare, laptopove, tablete i pametne telefone.

Ključna karakteristika PACCAR Connect-a je njegova besprekorna integracija sa postojećim logističkim aplikacijama trećih strana. Ovo omogućava postojećem logističkom softveru da koristi podatke sa PACCAR Connect online portala, pojednostavljujući praćenje flote i logističkih procesa.

Za vozače, PACCAR Connect nudi opcioni odvojivi tablet koji im omogućava da primaju nove rute direktno iz matične baze preko DAF navigacionog sistema za kamione.

Platforma takođe pruža sveobuhvatne alate za izveštavanje. Korisnici mogu da pregledaju podatke o performansama kamiona i voznog parka 24/7 na mreži i generišu prilagodljive izveštaje o rutama i efikasnosti goriva koji se mogu poslati e-poštom u bilo kom trenutku.

Dodatna funkcija, geofencing, obaveštava matičnu bazu kada se kamion približi mestu isporuke ili ponovo počne da radi nakon održavanja kod prodavca.

Vlasnici voznih parkova koji traže detaljnije podatke mogu izabrati opcione module Eco Score i Vehicle Health. Eco Score pruža detaljne izveštaje o performansama vozača, dok Vehicle Health prati stanje vozila, uključujući signale na kontrolnoj tabli u realnom vremenu i podsetnike o predstojećim uslugama.

Nova DAF vozila dolaze sa besplatnom desetogodišnjom pretplatom na PACCAR Connect, bez obzira na promene vlasništva. Online portal će dobijati stalna besplatna ažuriranja softvera tokom ovog perioda.

DAF tvrdi da PACCAR Connect postavlja novi standard za onlajn platforme za upravljanje voznim parkom zbog svog korisničkog interfejsa i besprekorne integracije sa postojećim logističkim aplikacijama trećih strana. Kompanija naglašava da platforma pojednostavljuje i optimizuje procese praćenja flote i logistike.

izvor&foto: trans.info

Pročitajte i...