Da li su zabrane teških teretnih vozila štetne su za životnu sredinu?

Profesor austrijskog univerziteta zaključio je da su zabrane teških vozila na glavnim putevima štetne za životnu sredinu jer rezultiraju dugim alternativnim putevima koji generišu dodatne emisije CO2.

Georg Hauger, profesor na Tehničkom univerzitetu u Beču, rekao je početkom nedelje da su „zabrane vožnji često dobre za dotične stanovnike, ali ne možete reći da su dobre za klimu“.

U prilog svojoj tvrdnji, profesor navodi zabrane vožnji kamionima preko 7,5 tona u Salzkammergut-u na Ennstal Straße (B 320) i Salzkammergutstraße (B 145). Procjenjuje se da zabrane uzrokuju dodatnih 17,2% emisije CO2, jer kamioni moraju da zaobiđu ukupnu površinu od oko 45.500 kilometara dnevno.

Slično je i kada je u pitanju zatvaranje Loferer Bundesstraße (B 178) za kamione, što rezultira povećanom kilometražom kamiona od skoro 40.000 kilometara dnevno i povećanom emisijom CO2 od 24%.

Gunther Reder iz Udruženja za teretni transport Austrijske privredne komore složio se sa nalazima:

”Zabrane vožnje kamiona nikako ne rastvaraju gust saobraćaj u vazduh, već dovode do preseljenja. To može imati negativne efekte na emisiju CO2.“

Gospodin Reder smatra da postojeće propise treba uskladiti u celoj zemlji i da ne sme biti „širenja zabrana vožnje“. Reder je dodao da se ovakvim zabranama izbegavaju emisije CO2 „Samo ako ograničenja ne dovode do masovnog zaobilaženja saobraćaja“.

*izvor: trans.info; foto: pixabay.com

Pročitajte i...