Bos Dynamics preuzima Addink Zutphena

Holandski provajder logističkih usluga Bos Dynamics najavio je dogovor o preuzimanju Addink Zutphena od 1. juna. Bos Dynamics kaže da će akvizicija ojačati njenu poziciju na tržištu drumskog transporta.

Prema izveštajima u Holandiji, svih 30 zaposlenih u Addink Zutphen-u i flota od 22 kamiona postaće deo Bos Dinamics-a. Osoblje i kamioni će formirati nezavisnu filijalu u Zutphenu pod upravom Simeona Roodenburga.

Dogovor znači da će posle 182 godine poslednji kamion sa „Addinkom Zutphenom“ krenuti na put. Porodični biznis potiče iz 18. veka i uživa dobru reputaciju u svom lokalnom području. Bos Dynamics je takođe porodična kompanija, i nadamo se da će osoblje Addink Zutphena iskusiti sličnu kulturu kompanije pod svojim novim poslodavcima.

Pored 22 kamiona, flota Addink Zutphena ima širok izbor prikolica i moderno skladište u Zutphenu.

Prema kompanijama, specijalnost Addink Zutphena savršeno se uklapa sa aktivnostima Bos Dynamics-a, odnosno transportom i logistikom vrhunskog vangabaritnog tereta. Ovo će, kažu stranke, učiniti Bos Dynamics liderom na tržištu u zapadnoj Evropi, poziciju koju bi kompanija želela da nastavi da jača.

Komentarišući ugovor, Cor-Albert Bos, direktor i vlasnik Bos Dynamics-a, rekao je:

„Posebno želimo da proširimo naše prisustvo u Beneluksu i Nemačkoj i radimo na daljem zgušnjavanju mreže. Englesko tržište je sada dodato ovome i radujemo se što ćemo to dalje razvijati u okviru naše specijalizacije. Štaviše, kao i mi, transporter je porodična firma koja se fokusira na kompletna logistička rešenja, što znači da su naša misija i vrednosti veoma slične.“

izvor&foto: trans.info

Pročitajte i...