BAG će biti ovlašćen da koristi podatke o putarinama za otkrivanje ilegalne kabotaže

Nemačka vlada je prošlog četvrtka glasala za neke važne promene u propisima o drumskom teretnom saobraćaju. Prema novim pravilima, BAG može koristiti podatke o putarini za otkrivanje ilegalne kabotaže, a stope putarina takođe će se povećati.

Prošlog četvrtka, nemačka vlada odobrila je plan za osnaživanje inspektora da koriste podatke o putarini za otkrivanje kabotaže i drugih prekršaja drumskog teretnog saobraćaja od oktobra.

Koristeći podatke o putarini, inspektori BAG-a moći će da saznaju kada kamion uđe u Nemačku i kada je napusti. Sa ovim saznanjima biće lakše pretpostaviti da li su izvršene ilegalne kabotaže i da li su poštovani propisi o radnom vremenu vozača.

Povećanje cena putarina

Takođe, Bundestag je izmenio nemačke propise o naplati putarine primenom veće putarine za zagađenje vazduha od 1. oktobra 2021. godine.

Štaviše, mora se dodati da zbog presude Evropskog suda od 28. oktobra 2020. godine, Nemačka mora retroaktivno smanjiti troškove infrastrukture svojih putarina. Sve u svemu, stope putarina biće veće od oktobra za većinu vozila.

Prema portalu za drumski prevoz Verkehrrundshau, ovo će biti tarife za kamione nakon 1. oktobra:

Euro 6: 1,2 centa / km (: ranije 1,1 centa / km)

EEV i Euro 5: 2,3 centa / km (ranije 2,2 centa / km)

Euro 4 i Euro 3: 3,4 centa / km (: prethodno 3,2 centa / km)

Euro 2: 7,8 centi / km (ranije 7,4 centa / km)

Euro 1 i vozila bez klasifikacije: 8,9 centi / km (: ranije 8,5 centi / km)

izvor&foto: trans.info

Pročitajte i...

Leave a Comment