Austrija: Prijava za vozača zbog nedozvoljenih LED svetala

Austijska policija je, zbog kršenja pravila o radnom vremenu vozača i upotrebe nedozvoljenih LED svetala na kamionu, prijavila 52-godišnjeg vozača tokom policijske kontrole u Haleinu prošlog vikenda.

Pored kršenja pravila o radnom vremenu vozača, utvrđeno je da je vozač izvršio i neodobrene modifikacije na svom vozilu, uključujući čelični lim na vetrobranskom staklu koji je delovao kao zaštita od sunca, ali je koji je ujedno ograničavao vidljivost. Pored toga, na kamion je postavljeno „bezbroj nedozvoljenih LED svetla“, kaže se u izveštaju austrijske policije.

Vozaču je zabranjeno da nastavi putovanje i ujedno je prijavljen vlastima zajedno sa vlasnikom vozila. Sa druge strane, kamion će takođe mora biti podvrgnut posebnom pregledu u ispitnom centru.

Novčana kazna od 4.200 evra za prekršaje vozača

U međuvremenu, inspekcije teških teretnih vozila na autocesti Tauern, koje su se takođe sprovodile proteklog vikenda, ustanovile su kako je dvoje članova italijanskog kamiona kažnjeno sa 4.200 evra zbog ozbiljnog kršenja propisa o radnom vremenu vozača.

Policajci su otkrili ozbiljna kršenja vremena vožnje i odmora od strane oba vozača. Prikupljen je privremeni depozit od 4.200 evra, a vozači su morali da naprave pauzu od 9 sati. Policajci su incident takođe prijavili nadležnom organu.

Grčki sir i razni predmeti za domaćinstvo uskladišteni u hladnjači

I konačno, tokom druge kontrole u ​​Kuchlu zaustavljeno je zglobno vozilo sa grčkim registarskim brojem. Ovo vozilo je, između ostalog, bilo natovareno sa 27 tona sira. Zbog roka trajanja dužeg od 9 meseci, ovaj teret nije bio predmet izuzeća iz zabrane vožnje vikendom.

Međutim, vozač je prevozio predmete za domaćinstvo i mašine, i to, ni manje ni više, nego u u hladnjači. 57-godišnjem grčkom vozaču zabranjeno je da nastavi vožnju, a prikupljen je depozit od 600 evra.

izvor: trans.info

foto: pixabay.com