Austrija: Novi kontrolni punkt za kamione u Nemačkoj

Od sada će se u opštini Kirhdorf am In u okrugu Rid im Inkrajs vršiti provere kamiona kako bi se iz saobraćaja ciljano izvukli oni koji izbegavaju plaćanje putarine.

Kontrolna stanica kamiona je postavljena na B148, Altheimer Straße, u pravcu Braunau am In. Pored toga, izgrađen je i parking prostor za neispravne kamione.

Probni voz države je da proveri tehničko stanje tamošnjih vozila. Odeljenje za transport Gornje Austrije krivi „sporo zatvaranje jaza na autoputu A94“ za više preusmeravanja saobraćaja na mrežu državnih puteva Gornje Austrije. Pošto razmak od oko 50 kilometara između nemačkog autoputa A94 i A3 još nije proširen, ruta preko B148 od Linca do Minhena se predlaže kao najbrža ruta.

U slučaju kamionskog saobraćaja, utajivači putarine se više puta hvataju tokom redovnih prioritetnih provera. Prema podacima saobraćajnog odeljenja, novouspostavljeni kontrolni punkt znači da policija sada ima bolje mogućnosti da vrši provere. Međutim, samo proširenje infrastrukture na nemačkoj strani Hana nastaviće da daje najveći doprinos smanjenju frekvencije saobraćaja. Potrebno je još oko 20 kilometara proširenja autoputa kako bi varijanta trase preko A94 predstavljala bržu alternativu.

izvor&foto: verkehrsrundschau.de

Pročitajte i...