25.000 zaposlenih u Daimler Truck-u dobija bonus od 7.300 evra nakon uspešnog spin-offa Mercedesa

Otprilike 25.000 zaposlenih u Daimler Truck-u dobilo je bonus za podelu dobiti od 6.300 evra i jednokratni bonus od 1.000 evra nakon uspešne prve godine nezavisnosti od Mercedes-Benz grupe.

U 2022. godini, Daimler Truck je imao veoma dobar početak u svojoj prvoj godini nezavisnosti rada, uprkos izazovnim uslovima kao što su rat Rusije i Ukrajine, transformacija automobilske industrije, tekuća pandemija COVID-19 i nestabilno snabdevanje delovima, navodi se u zveštaju ove kompanije.

Upravni odbor i Opšti radnički savet su stoga zajednički odlučili da isplate bonus za učešće u dobiti od 6.300 evra i jednokratni bonus od 1.000 evra zaposlenima koji imaju pravo na tarifnu skalu. Bonus se odnosi na otprilike 25.000 zaposlenih u Nemačkoj, koji će isti dobiti uz platu za april.

U 2022. godini, uprkos izazovnim okvirnim uslovima i geopolitičkim neizvesnostima, Daimler Truck je dokazao da smo uspešni kao nezavisna kompanija. Pored naših inovativnih proizvoda, veliko zalaganje naših zaposlenih, njihova fleksibilnost i posvećenost, značajno su doprineli uspešnom početku naše nezavisnosti. Uz bonus za podelu dobiti i jednokratni bonus za zahvalnost, želimo da se zahvalimo našim kolegama na ovom izuzetnom dostignuću,” kaže Jirgen Hartvig, član upravnog odbora Daimler Truck AG, odgovoran za ljudske resurse i direktor rada.

Pored toga, Upravni odbor i Opšti radnički savet dogovorili su novu logiku obračuna bonusa za učešće u dobiti od naredne finansijske godine. Zasnovan je na modelu za menadžere. Stoga će od 2023. godine učešće svih kvalifikovanih grupa zaposlenih Daimler Truck AG u Nemačkoj biti još više usklađeno sa ekonomskim uspehom kompanije.

Posle intenzivnih pregovora sa rukovodstvom kompanije, kolege dobijaju priznanje koje zaslužuju sa ukupnom uplatom od 7.300 evra. Sa novom logikom obračuna, stvaramo uslove za kontinuirano atraktivno podelu dobiti zasnovano na uspehu Daimler Truck-a,” Michael Brecht, predsednik Generalnog saveta radnika Daimler Truck AG.

U Daimler Truck-u od 1997. postoji bonus za podelu dobiti za zaposlene na tarifnoj skali. Prošle godine, zaposleni koji ispunjavaju uslove dobili su bonus od 6.000 evra. U decembru 2021. godine, Daimler AG je izvršio spin-off u nezavisne kompanije Daimler Truck AG i Mercedes-Benz Group AG.

*izvor: trans.info; foto: unsplash.com

Pročitajte i...