Otkazana izložba automobila u Ženevi usled epidemije Korona virusa

Devedeseto izdanje Salona automobila u Ženevi trebalo je da započne u ponedeljak 02.03.2020. godine, ceremonijom dodele nagrada za Auto godine. Odluka je doneta 3 dana pre otvaranja izložbe za medije. Sav trud, vreme i novac uložen u ovogodišnju izložbu, ispostavilo se da su bili uzaludni, jer su organizatori 2020 GIMS službeno otkazali izložbu usled sve zabrinjavajuće epidemije Korona virusa.

Organizatori izložbe prihvataju ovu odluku: “Žalimo zbog ove situacije, ali zdravlje svih učesnika i izlagača su naš prioritet. Ovo je slučaj više sile i predstavlja ogroman gubitak za proizvođače koji su uložili velika sredstva za svoje prisustvo u Ženevi. Međutim, uvereni smo da će oni razumeti ovu odluku “, rekao je Maurice Turrettini, predsednik Odbora Fondacije.

To je direktna posledica najave koju je izdala švajcarska vlada da će zabraniti sva javna okupljanja sa više od 1.000 ljudi, najranije do 15. marta. Budući da je planirano da se ženevska izložba održi tokom narednih nedelja i za koju se inače očekuje da će privući veliki broj posetilaca, potpuno je razumljivo zašto je događaj otkazan. Prošle godine izložbi je prisustvovalo nešto više od 600.000 ljudi.

Na pitanje o mogućnosti otlaganja događaja za kasniji period godine, organizatori su jasno odgovorili: „Izložba se ne može odlagati. Nije moguće. To je preveliki poduhvat. U septembru, oktobru? To nije izvodljivo. ” Na kraju, zaljučak je da svi volimo automobile i nestrpljivi smo videti nove svetske premijere proizvođača automobila, ali zdravlje ljudi je najvažnije.

izvor: motor1.com

foto: robbreport.com.sg

Pročitajte i...