ELA dodeljuje nagrade u čast logističke izvrsnosti i veština (Logistics Excellence)

Evropska logistička asocijacija sa zadovoljstvom objavljuje 6 finalnih projekata takmičenja za nagrade ELA 2020 (finalisti su navedeni abecednim redom). Finaliste je odabrao međunarodni žiri, koji se sastojao od 26 članova, visokih stručnjaka iz oblasti logistike iz sektora maloprodaje, industrije, konsaltinga, dobavljača usluga i akademskog sveta.
A finalisti su …

 1. „Naručite odmah – Logistički procesi kao odgovor na e-trgovinu“
  Promena konkurentnosti poštanskih operacija kroz modeliranje optimizacije proizvodne i logističke mreže
  CTT Correios de Portugal S.A., Portugal
 2. „MG2 +“
  MG2 + je zajednički projekat četiri konkurentska proizvođača (Carambar & Co., Cemoi, Ferrero i Mondelez) i dva dobavljača logistike (Interlog Logistic i FM Logistic) sa zajedničkim ciljem da se smanji broj kamiona na putevima i emisija gasova. Ovaj inovativni proces EDI pool-a može uzajamno povezati kamione za maloprodaju i druge kanale distribucije. Ovim postupkom se narudžbe trgovca usklađuju sa istim datumom isporuke za sva četiri proizvođača u pool-u. Pogodan je za maloprodajne kompanije koje ne rade u zajedničkom VMI-u. Ova saradnja je omogućena zahvaljujući upravljanju procesom udruživanja EDI od strane kontrolnog tornja Interlog Logistic uz podršku namenskog softvera.
  INTERLOG GROUP, Francuska
 3. „Zbogom dizel”
  Značajno smanjenje CO2 u transportu korišćenjem alternativnih / obnovljivih pogonskih agregata i goriva.
  Lidl – Krummen Kerzers, Švajcarska
 4. „OSMEH – pametno i inovativno – logistika za e-trgovinu“
  Optimizacija procesa, veštačka inteligencija, automatizacija, upravljanje inovacijama kao sredstvo za rast e-trgovine.
  LOXXESS AG, Nemačka
 5. „Projekat optimizacije logistike“
  Pristup tehnologiji i stručnosti najbolje prakse u industriji; smanjiti ukupne troškove poslovanja i poboljšati nivo usluga kako za interne tako i za spoljne kupce.
  Rolls-Royce plc – CEVA Logistics, Ujedinjeno Kraljevstvo
 6. „Putovanje ka održivoj logistici i pametnom lancu snabdevanja“
  Implementacija održivog logističkog rešenja za Eastman kroz unutrašnju plovidbu i pružanje uvida u lanac snabdevanja upotrebom digitalnih inovacija za poboljšanje operativne efikasnosti robe u kontejneru zarobljene modalnim pomeranjem obima za 25% u prvoj godini i 50% u drugoj godini i stvaranje platforme za razmenu podataka za sve uključene strane.
  Stukwerkers – Interface Terminal Gent / Eastman Chemical, Belgija
  Dodela nagrada održaće se 10. novembra 2020. u hotelu Sheraton Brussels Airport, Zaventem u Belgiji. Po prvi put će ovaj događaj biti dostupan i na mreži, što će omogućiti značajan rast naše evropske publike,prateći sledeću agendu:
  14:00 – 14:30: Uvodna prezentacija *
  14:30 – 16:30: Predstavljanje projekata finalista ELA nagrade *
  16:45 – 17:00: Ceremonija dodele ELA nagrada *
  17:30 – 22:00: okrugli sto + Mrežna večerai na mreži
  „ELA nagrade“ postale su jedno od najprestižnijih i najvažnijih evropskih takmičenja u logistici i veoma su tražene od strane kompanija širom Evrope. Njihovo priznanje za izvanredne performanse visoko cene i prethodni pobednici kao i potencijalni pobednici.
  Više detalja na https://www.elalog.eu/
  izvor i foto: eurologport.eu